Miks on isevalmistatud toit hea?

Tervis algab kodust. Täiuslikus maailmas oleks meil kõigil palju aega, et kavandada oma menüüd ja valmistada perele imelisi ja tervislikke kokakunsti tippsaavutusi. Päris elus on sageli teisiti. Õnneks ei pea tervisliku toidu valmistamiseks kulutama väga palju aega. Isegi siis, kui teil on aega vähe ja mitu suud toita, saate ikkagi anda oma kasvavale beebile kõik hea ja vajaliku, et laps võiks elada tervislikku elu.

Miks toitu ise teha?

Minge ükskõik millisesse toidukauplusesse ja leiate eest riiulitäied beebidele ja väikelastele mõeldud toite, kõik erineva maitsega ja eri olekutes. Valmistoidupurgikesed ja tahked toidud võivad aeg-ajalt küll raskest olukorrast välja aidata, ent isegi kõige suurem valik ei ole võrreldav toiduga mida valmistate ise. Ja loomulikult ei ole valmistoit kunagi sama värske. Kui valmistate beebile toitu ise, teate alati täpselt, mida iga suutäis sisaldab. Saate valida kõige värskemad koostisained, lisada teistmoodi maitseid, kohandada toidu tekstuuri oma lapse närimis- ja söömisoskustega ning kõik see ei maksa midagi. Kui harjutate oma beebit või väikelast juba varases eas erinevate maitsetega on ta edaspidi uutest maitseelamustest rohkem huvitatud. Isevalmistatud toit aitab lapsel tavapäraste toitudega kergemini harjuda ning tagab talle kõik vajalikud toitained õigetes kogustes, et laps kasvaks terve ja õnnelik.

Alustamine

Püreestatud või tambitud toitude valmistamiseks sobivad lihtsad valmistusviisid nagu aurutamine, küpsetamine ja keetmine.Ilmselt on teil kodus olemas kõik vajalikud köögiriistad, kuid
 lisaks tavalistele pottidele ja pannidele võiks olla veel köögikombain või saumikser, mis teevad toiduvalmistamise imelihtsaks.


Lapse toitu valmistades pidage kindlasti kinni hügieenist. Veenduge enne alustamist, et kogu varustus oleks puhas ning peske alati käed puhtaks. Et laps harjuks uue toiduga
 raskusteta tuleb teda harjutada aegamööda. Kui pakute lapsele uusi asju ükshaaval ega heitu esimesest keeldumisest saate kiiresti aru, mis lapsele ei maitse või mis ei ole hea ta tervisele.

Säilitamine ja sulatamine

Üks kodus toidu valmistamise suur eelis on see, et midagi ei lähe raisku. Kõik selle, mida te beebile kohe paari järgmise päeva jooksul ei anna saate väikeste portsjonitena 
ära külmutada ning järgmisel korral on teil kiiresti olemas tervislik eine. Näiteks täitke jääkuubikualus püree, supi või mõne muu kulinaarse saavutusega ja kui toit 
on jahtunud katke alus enne sügavkülma panekut toidukilega. Kui toit on külmunud tõstke see ümber külmutuskottidesse ning pange igale kotile silt kuupäeva ja toidu nimega. 
Üle ühe kuu ei tohiks toitu sel moel säilitada.
Kui tahate toitu kasutada võtke vajalik arv kuubikuid ja laske need soojaks. Kui tahate anda toitu külmalt laske kuubikutel külmkapis üles sulada.

Tasuta infoliin emme küsib:
800 3663
Ootame teie küsimusi e-postiga aptaclub.ee@danone.com