• Pearoad

Maguskartulipuder peedi-hakklihapallidega

Maguskartulipuder peedi-hakklihapallidega – vaja läheb: 

Püree: 

  • 1 kg maguskartulit
  • 30 g võid
  • Näpuotsatäis soola
  • 1 teelusikatäis kuivatatud või värsket tüümiani

Liha peet pallid:

  • 400 g veisehakkliha
  • 130 g värsket, kooritud punapeeti
  • Näpuotsatäis soola
  • Näpuotsatäis kuivatatud või värsket tüümiani
  • 1 küüslauguküüs, purustatud küüslaugupressiga
  • ½ teelusikatäis paprikapublrit
  • 50 ml toidukoort

Ettevalmistus:

Koori ja viiluta kartulid, lõika kuubikuteks. Lisa paprikapuber, või, piim, sool, ja tüümian. Sega punapeet veisehakklihaga, lisa vürtsid. Vormi pallid. Küpsetage 190 kraadisel kuumusel 15 minutit. Serveeri kartulipuder koos lihapallidega.