- Pearoad
Maguskartulipuder peedi-hakklihapallidega
Maguskartulipuder peedi-hakklihapallidega – vaja läheb:
Püree:
- 1 kg maguskartulit
- 30 g võid
- Näpuotsatäis soola
- 1 teelusikatäis kuivatatud või värsket tüümiani
Liha peet pallid:
- 400 g veisehakkliha
- 130 g värsket, kooritud punapeeti
- Näpuotsatäis soola
- Näpuotsatäis kuivatatud või värsket tüümiani
- 1 küüslauguküüs, purustatud küüslaugupressiga
- ½ teelusikatäis paprikapublrit
- 50 ml toidukoort
Ettevalmistus:
Koori ja viiluta kartulid, lõika kuubikuteks. Lisa paprikapuber, või, piim, sool, ja tüümian. Sega punapeet veisehakklihaga, lisa vürtsid. Vormi pallid. Küpsetage 190 kraadisel kuumusel 15 minutit. Serveeri kartulipuder koos lihapallidega.