Maguskartuli puder peedi-hakklihapallidega
Vaja läheb:
Puree:
-
1 kg maguskartulit;
-
30 g võid;
-
Näpuotsatäis soola;
-
1 teelusikatäis kuivatatud või värsket tüümiani.
Liha peet pallid:
-
400 g veisehakkliha;
-
130 g värsket, kooritud punapeeti;
-
Näpuotsatäis soola;
-
Näpuotsatäis kuivatatud või värsket tüümiani;
-
1 küüslauguküüs, purustatud küüslaugupressiga;
-
½ teelusikatäis paprikapublrit;
-
50 ml toidukoort.
Ettevalmistus:
Koori ja viiluta kartulid, lõika kuubikuteks. Lisa paprikapuber, või, piim, sool, ja tüümian. Sega punapeet veisehakklihaga, lisa vürtsid. Vormi pallid. Küpsetage 190 kraadisel kuumusel 15 minutit. Serveeri kartulipuder koos lihapallidega.