Aptamil® Pepti SYNEO™

Dieetraviks lehmapiimavalgu allergia korral imikueas, alates sünnist. Ekstensiivselt hüdrolüüsitud valgud. Meditsiinilisel näidustusel kasutamiseks ettenähtud toit.

Meil on üle 120 aasta jooksul kogunenud teadmised toitumisest varastes eluetappides ja meie 500 teadlasest ning eksperdist koosnev pühendunud tiim on tegelenud teadustööga 40 aastat. Teadustöö tulemusena oleme välja töötada ainulaadse koostisega toote Aptamil® Pepti SYNEO™, milles on ühendatud SYNEO™ ja täielikult hüdrolüüsitud valgud, mis on mõeldud lehmapiimavalgu allergiaga imikute toitmiseks alates sünnist.

Allergia on immuunsüsteemi ülereageerimine toidus või keskkonnas sisalduvatele ainetele. Lehmapiimavalgu allergia on üks sagedasemaid allergiaid imikueas ja see tekib immuunsüsteemi reaktsioonina kokkupuutel lehmapiimas sisalduva valguga. Lehmapiimavalgu allergiaga imikutel võib olla muutunud ka soolestiku mikrobioota koostis ehk esineb düsbioos.

Aptamil® Pepti SYNEO™ sisaldab SYNEO™-d – see on patenditud, kliiniliselt uuritud segu järgmistest koostisosadest:

  • Prebiootikumid GOS/FOS: patenditud galaktooligosahhariidide ja fruktooligosahhariidide segu – toitained kasulikele bakteritele imikute soolestikus
  • Bifidobacterium breve: bakter, mida leidub loomulikult rinnapiima saavate imikute soolestikus1,2.

1. Matsuki T, et al. Appl Environ Microbiol. 1999;65(10):4506–4512
2. Mikami K, et al. Pharmaceuticals. 2012;5(6):629–642.

Aptamil® Pepti SYNEO™ on ette nähtud kasutamiseks lehmapiimavalgu allergia dieetraviks alla 1 aasta vanustele lastele ja retsepti selle ostmiseks kirjutab diagnoosi saamise järgselt arst (perearst/raviarst).

Koostisosad

Hüdrolüüsitud vadakuvalk (lehmapiimast), maltodekstriin, taimsed õlid (palmi-, kookose-, rapsi-, kõrge oleiinhappe sisaldusega päevalilleõli, päevalilleõli), galaktooligosahhariidid (lehmapiimast), kaltsiumfosfaat, emulgaator (rasvhapete mono- ja diglütseriidide sidrunhappe estrid), fruktooligosahhariidid, kalaõli, kaaliumkloriid, Mortierella alpinast saadud õli, koliinkloriid, kaaliumtsitraat, naatriumkloriid, magneesiumkloriid, L-türosiin, L-askorbiinhape, inositool, magneesiumvesinikfosfaat, tauriin, naatrium-L-askorbaat, Bifidobacterium breve M-16V, tsinksulfaat, L-karnitiin, raudsulfaat, DL-alfa-tokoferüülatsetaat, uridiin- 5’- monofosfaat naatriumisool, tsütidiin- 5’- monofosfaat, D-kaltsiumpantotenaat, inosiin- 5’- monofosfaat naatriumisool, adenosiin- 5’- monofosfaat, nikotiinamiid, guanosiin- 5’- monofosfaat naatriumisool, vasksulfaat, DL-alfa-tokoferool, retinüülpalmitaat, riboflaviin, tiamiinvesinikkloriid, püridoksiinvesinikkloriid, mangaansulfaat, naatriumselenit, kaaliumjodiid, pteroüülmonoglutaamhape, retinüülatsetaat, fütomenadioon, D-biotiin, kolekaltsiferool, tsüanokobalamiin.

Valmistamine

Järgida täpselt valmistamisjuhiseid. Toitesegu valmistatakse enne toitmist ja last toidetakse kohe ja kasutamata jäänud toitesegu ei tohi hiljem kasutada. Toitesegu ei tohi soojendada mikrolaineahjus. Soojendamine võib vähendada Bifidobacterium Breve M16V kasulikku toimet.

1. Pesta käed. Kasutada ainult puhtaid ja steriliseeritud nõusid.

2. Vesi keeta ja jahutada 40 °C-ni.

3. Täita pudel vajaliku koguse veega.

4. Pakendis oleva mõõtlusika abil võtta ettevaatlikult mõõtlusikatäis pulbrit, eemaldada puhta ja kuiva noaga sellelt liigne pulber.

5. Lisada pudelisse täpne kogus pulbrit.

6. Pudel sulgeda ja seejärel raputada kohe vertikaalselt ja jõuliselt 10 sekundit või kuni pulber on lahustunud.

7. Kontrollida enne toitmist piimasegu temperatuuri (sobivaks temperatuuriks on kuni 37 °C).

Säilitamine

Pakendit hoida tihedalt suletuna jahedas ja kuivas (5 – 25°C). Juba avatud pakendi sisu tuleb ära kasutada 4 nädala jooksul. Toode on pakendatud gaasikeskkonda.

Ostke veebis

Standardsegu: 100 ml valmistoitu: = 90 ml vett + 3 mõõtlusikatäit pulbrit (13,8 g). 1 mõõtlusikatäis = 4,6 g.

Parim enne: vaata pakendi põhjalt

Pakendi suurus: 450 g

Toodetud: Danone Nutricia Haps, Schuttersweg 12, 5443 PR Haps, Hollandis.

Levitaja: SIA ”Nutricia”, Skanstes iela 25, Riia, LV-1013, Läti.

Tel.: 8003663

Lapse vanus Toidukorrad pudelist Ühe toidukorra kogused
Vesi, ml Mõõtlusikate arv
Alates sünnist 6-8 60 2
1 kuu 6-8 90 3
2 kuud 6-7 120 4
3 kuud 5 150 5
4 kuud 5 180 6
5 kuud 4-5 210 7
+6 kuu 2-4 210 7

Tähtis teada

Rinnapiim on lapsele parim, see toidab, kaitseb ja arendab. Pudelitoidul võib laps võõrduda rinnast. Toodet tuleb kasutada meditsiinilise järelevalve all. Dieetraviks lehmapiimavalgu allergia korral. Ei sobi kasutamiseks enneaegselt sündinud ja immuunkomprimeeritud imikutele. Toitesegu sobib ainsa toiduna kuni 6 kuu vanuseks saamiseni ja osana toiduvalikust üle 6 kuu vanustele imikutele. Hüdrolüüsitud valke sisaldava piimasegu maitse on veidi kibe. Toode ei ole ette nähtud parenteraalseks kasutamiseks. Piimasegu valmistamine, tarvitamine või säilitamine valesti võib ohustada lapse tervist.

TOITUMISALANE TEAVE 100 g 100 ml valmis piimasegu
Energiasisaldus kJ 2023 276
kcal 483 66
Rasvad g 24,7 3,4
millest
küllastunud rasvhapped g 11,4 1,6
monoküllastamata rasvhapped g 9,1 1,2
polüküllastamata rasvhapped g 4,2 0,6
Arahidoonhape (AA) g/mg 0,12 16,5
Dokosaheksaeenhape (DHA) g/mg 0,12 16,5
Süsivesikud g 51,7 7,1
millest
suhkrud g 25,5 3,5
laktoos g 21,1 2,89
inositool mg 52 7,1
Kiudained g 4 0,5
Galaktooligosahhariidid (GOS) g 3,4 0,47
Fruktooligosahhariidid (FOS) g 0,58 0,08
Valgud g 11,6 1,6
Sool g 0,38 0,05
Mineraalained ja mikroelemendid
Naatrium mg 153 20,9
Kaalium mg 635 87
Kloriid mg 373 51
Kaltsium mg 444 61
Fosfor mg 254 35
Magneesium mg 37 5
Raud mg 4 0,54
Tsink mg 4,9 0,66
Vask μg 381 52
Mangaan μg 57 8
Fluor μg ≤ 43 ≤ 5,9
Molübdeen μg ≤ 43 ≤ 5,9
Seleen μg 22 3
Kroom μg ≤ 43 ≤ 5,9
Jood μg 92 13
Vitamiinid
A-vitamiin μg RE 426 58
D3-vitamiin μg 12 1,7
E-vitamiin mg α-TE 8,9 1,2
K-vitamiin μg 33 4,4
Tiamiin (B1) μg 490 70
Riboflaviin (B2) μg 1000 140
Niatsiin (B3) mg 6,4 0,88
Pantoteenhape (B5) mg 4,2 0,57
B6-vitamiin μg 333 45
Folaadid μg 107 15
B12-vitamiin μg 1,2 0,16
Biotiin μg 14 1,9
C-vitamiin mg 67 9,1
Muud
L-karnitiin mg 15 2,1
Koliin mg 160 22
Energiat mitte sisaldavad süsivesikud (GOS) g 1,6 0,2